Hixie’s natural blog

Jeg har tatt for meg bloggen ln.hixie.ch til oppgaven i huin105

One of the great things about working in the Technology and Research department at Opera is that I get to play with all kinds of new gadgets and technologies.

Cecilie tipset meg for noen måneder siden om denne bloggen fordi hun mente den hadde et innhold som kunne interressere meg. (Eller som hun sa selv Her skal du få se en ufattelig geekat blogg). Den inneholder mye teknisk informasjon, som webstandarder, og forfatteren sine tanker rundt dette. Forfatteren, Ian Ernest Hickson alias Hixie jobber med Webstandarder, som HTML, CSS og lignende. Han har jobbet med W3C, The Mozilla Project og i Opera Software. Ian selv beskriver bloggen sin med My Web log may tell you more about what I’m doing right now. Og det er nettopp det den gjør, den er sjelden særlig privat.

Organisering

Bloggen er ogranisert som en online dagbok, her er ingen kategorisering og bloggpostene er utelukkende sortert etter dato. Det er ingen meny på bloggen, men nederst har du muligheten til å bla til neste side, eller velge en bestemt bloggpost fra en selectboks. Han skriver ingenting om hvorfor han begynte å blogge, og har ingen beskrivelse av seg selv. Dette er kanskje fordi han bruker denne bloggen en del til jobbformål, og at personlig informasjon som dette er unødvendig. Han har en egen hjemmeside der han beskriver seg selv, men så vidt jeg kan se går det ingen linker fra bloggen til hjemmesiden.

The same guy just asked me what I was doing again. I gave him the same answer (DIARY!!) and he nodded and went away again. He’ll probably be back.

Tema

Temaet i bloggen er som jeg alt har nevnt stort sett ting som Ian jobber med. Målgruppen for bloggen er vel også stort sett dem som jobber med det samme. Jeg ser at de fleste som linker til Ian sin blogg på et eller annet vis interresserer seg for, eller jobber med webstandarder. Det er likevel en weblog, og Ian skriver om det som det faller ham inn å skrive om der og da (og til tider skriver han det nettopp der og da). Den siste posten hans handler for eksempel om hans tur til Trondheim, hva som hendte ham der, men også om det han jobber med for W3C for tiden (Web forms 2.0). Denne skrev han (etter teksten å dømme) på en bar i Trondheim.

Design

Designet på siden er svært enkelt, bakgrunnen er hvit og teksten svart. Sidens kildekode er strukturert med html, og designet er utelukkende CSS. Egentlig som en kan forvente fra en HTML-nerd. Av en eller annen grunn har alle websidene jeg har sett som har hatt fokus på webstandarder hatt et svært enkelt design. Det er gjerne fordi disse personene vil holde seg 100% til standardene, samt prøve å gjøre det ut av CSS/HTML som det er ment for. Nemlig at en skal slippe å tenke på utseendet når en skriver HTML’en, og så kan en lage, eller bruke et allerede eksisterende styles for å definere utseendet. Ian har tydeligvis en ting for katter, det bærer en del av postene hans preg av, og så har han en katt nede i høyre hjørne på samme måte som jeg har en tux nede til høyre på min blogg. Det er faktisk Ian som ga meg ideen til å ha en tux på bloggen min

min vurdering

Jeg synest denne bloggen er svært interressant, fordi jeg interresserer meg for webstandarder og åpne standarder. For andre, som ikke har en genuin interresse for dette kan bloggen virke rar eller i det minste ufattelig geekat
Jeg har ikke pleid å lese denne bloggen regelmessig, men etter at jeg har lest den mer grundig i forbindelse med denne oppgaven vil jeg nok lese den regelmessig i fremtiden.

linker

Leave a Reply