Selg dine brukte digitale kopier

Hver morgen klikker jeg meg igjennom rss-feedene mine i google reader. I dag kom denne saken her på tek.no/audiovisuelt: Selg dine gamle MP3-låter.

Saken gjelder et nettsted der du visstnok skal kunne laste opp mp3’er, og få betalt for det. tek.no beskriver dette som en juridisk gråsone, jeg er uenig. Dette må da være komplett ulovlig? Her kan en ikke engang påberope seg edle hensikter slik piratene gjerne gjør, fordi de ikke har fortjeneste på det de gjør, de bare distribuerer media til en større gruppe, slik at flere kan stifte bekjentskap med musikken.

En annen side av denne saken er at dette viser hvilke fordeler MP3 må ha for musikkselskapene, fordi en kan kvitte seg med hele second-hand “industrien”. Det er nemlig veldig få utenfor plateselskapene som stiller spørsmålstegn ved lovligheten ved å selge brukte CD’er og plater. Dette her derimot, ville jeg tro at alle som har det minste lille snevet av rettferdighetssans, stille spørsmålstegn ved.

Jeg lurer litt på hvor lenge denne tjenesten får holde på, for hvis plateselskapene ikke kverker denne ganske umiddelbart, vil de ha veldig liten troverdighet når de anmelder en bestemor i Oregon for å laste ned Basshunter :p