Merkelapper

De observante der ute (og som ikke bare leser bloggen min fra rss-leseren sin) kan ha oppdaget at merkelappene på bloggpostene har fått et nytt utseende.

Det begynte egentlig med at jeg så på en post jeg hadde skrevet og tenkte “Hm, de taggene der ser ikke ut som om de egentlig hører hjemme der”. Videre tenkte jeg, hva skal jeg gjøre for å få dem mer inn i det visuelle uttrykket på bloggen. Det hadde vært fint med noen bilder, men da må jeg vedlikeholde en haug med bilder for alle taggene. Det har jeg forsøkt før, da bare for kategoriene, og det er nesten ti ganger så mange tagger som kategoriene.

Hva om jeg kunne lage en bakgrunn som fikk merkelappene til å se mer ut som merkelapper? Vel.. min assosiasjon til merkelapper i denne sammenhengen er slike brune lapper som brukes på postsekker. Jeg kunne alltids lage en bakgrunn som så slik ut, men jeg syntes det ville være rart om de bare gikk rett horisontalt.

Her kommer vi til en av de tingene som jeg har savnet i CSS. En mulighet til å rotere objekter.

Velvel. vi kan jo alltids generere bilder på serveren, og bruke det… Og det var akkurat det jeg endte opp med også. Ikke bare får jeg da generert merkelappene slik jeg vil ha dem, men jeg kan velge den fonten jeg vil ha også, selv om webfonts ikke er støttet i nettleserene enda.

Resultatet er merkelappene nedenfor, og php-koden som genererer dem finner du her

Og her er det jeg brukte for å putte det inn i wordpress-temaet