Hva er så galt med «selfie stick»?

Et av ny-ordene i 2014 var «Selfie stick» (kan vi finne et norsk ord, takk?). Dette er en type produkt som egentlig har eksistert ganske lenge, men som har virkelig tatt av det siste året. Det er en stokk eller pinne du kan bruke til å ta bilder av deg selv med selvutløser, eller med en knapp på pinnen, slik at du får med både deg selv og omgivelsene.

CC:BY: Travis Wise on Flickr
«Selfie Stick» CC:BY: Travis Wise on Flickr

I det siste har også mange lagt mye energi ned i å gjøre narr av dem som kjøper det og bruker det. Hver dag dukker The Oatmeal sin «Should you buy a selfie stick» opp i feeden min på Facebook. Ja, det er noe narsisistisk over å eie et objekt hvis eneste formål er å ta bilder av seg selv, men det må da vel likevel være mye bedre å ta bilde av stedet du er, med deg i bildet, når du er på ferie, enn å ta bilde av deg selv der du så vidt kan skimte Big Ben i bakgrunnen.

CC:BY-NC-SA: Viking KARWUR on Flickr
CC:BY-NC-SA: Viking KARWUR on Flickr

Jeg har ikke en selfiestokk, men er ikke helt fremmed for tanken.

Jeg liker å ta bilder, men når jeg er ute og reiser, og ser på typiske turistattraksjoner gidder jeg som regel ikke å ta bilder. Hvorfor skulle jeg det? Andre har garantert tatt det samme bildet, tusen ganger bedre allerede, og jeg kan kjøpe postkortet. Hva er da poenget?

Hvis jeg derimot selv hadde vært med i bildet, hadde bildet handlet om min opplevelse, og dermed inneholdt noe unikt. Om ikke annet, så for meg. Det ville gitt bildene i albumet mye større verdi, og gjort minnene mye sterkere.