Byttet bloggsystem

Jeg har byttet bloggsystem fra Wordpress til HUGO, bakgrunnen for det er enkelt og greit at det er arbeid å holde en wordpress installasjon kjørende, og jeg blogger såpass sjelden at arbeidsmengden ikke lar seg forsvare.

Samtidig har jeg den siste tiden kjent litt på trangen for å skrive bloggposter i stedet for å legge ut i det vide og brede på Facebook.

Spesielt hvis det skjer noe med wordpress, så må en slippe det en har i hendene og gjøre noe med det med en gang.

Så, på hvilken måte hjelper det å bruke HUGO? Jo, hugo generer statiske filer, og har ingen kjørende kode når du besøker siden. Den bare serveres ut helt passivt av Caddy, eller hvilken som helst annen http server. Men i mitt tilfelle er det Caddy, som også tar seg av letsencrypt sertifikatene mine. Hallo TLS!

Baksiden er at jeg nå har litt arbeid foran meg med å fikse gamle URL’er. Jeg har fått satt opp HUGO med samme permalink scheme som Wordpress hadde, så en del bloggposter fungerer sikkert like fint som før, men mange har en annerledes SLUG enn det de hadde før, så de må jeg gå igjennom for å fikse.

Cool URIs don’t change [fixme]