2017-02-23: OpenPGP Workshop


Date
Event
BLUG Last Tursday

Bergen (BSD and) Linux User Group fortsetter møteserien “Last Thursday”,

Torsdag 23. Februar 2017 kl 18:30 (MERK TIDSPUNKTET)
Bergen Offentlige Bibliotek, Auditoriet
Strømgaten 6, 5015 Bergen 1

med det kanskje viktigste møtet/workshoppen du går på i år,

Kom igang med sikker epost!

Hendelser den senere tiden viser hvor viktig det er å kjenne til verktøyene for å verifisere identitet på avsendere av epost. Et essensiellt verktøy til dette er OpenPGP (GnuPG et.al.) som lar en signere epost med digitale signaturer slik at mottageren kan være sikker på hvem du er. OpenPGP lar en også sende kryptert epost.

Den 2. mars 2017 arrangerer Audun Larsen et keysigning party. Her møtes folk, og kan verifisere hverandres nøkler, slik at en får etablert en tillitskjede. Dette er vesentlig for at du skal kunne verifisere avsendere du ikke tidligere har hatt kontakt med. På workshoppen vil du lære mer om dette.

Men for å kunne ha nytte av et keysigning party, må en først ha sine egne nøkler. Derfor arrangerer vi denne workshoppen, slik at du får

  • Satt opp epostklienten din
  • Generert dine egne nøkler
  • Se hvordan det fungerer i praksis
  • Føle deg trygg på hvordan dette fungerer

Ta med deg egen datamaskin (Linux/BSD/OSX/Windows), slik at du kan få generert dine egne nøkler på en maskin du stoler på!

Dersom du allerede har dine egne nøkler, og kan dette, setter vi pris på om du likevel kommer, og deler din kunnskap og erfaringer.